Blog

temp

Rattan Mobilyaları Nelerdir

Bahçenize dekoratif dokunuşlar yapan rattan mobilya ile tanışın. Bu yazımızda bahçenizde rattan mobilyaları kullanmanızın ayrıcalıklarına değineceğiz. Bahçelerinizde dekorasyon olarak kullanacağınız rattan mobilyaları ile kendi yaşam alanınızı oluşturabilir ve göz kamaştırıcı bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Rattan Mobilya Nedir?

Rattan mobilya çoğu zaman bahçelerde, kumsal kafelerinde  kullanılan outdoor mobilyalarıdır.

Rattan, Afrika, Avustralya ve Asya’da bulunan tropikal bölgelerde yetişen asma benzeri bir türdür. Deri soyulduğunda, çeşitli şekillerde dokunabilen esnek ancak sağlam bir malzeme sunar. Fabrikanın çekirdeği bile şu ya da bu şekilde çeşitli mobilya türlerini inşa etmek için kullanılacağı için boşa gitmiyor.

600’den fazla farklı Rattan türü vardır. Güçlü, lifli nitelikleri nedeniyle, rattan bahçe mobilyaları çok popüler bir seçimdir. Rattan esnek, dayanıklı, hafif ve en önemlisi çekicidir. Bu nitelikler, rattan’ı hem işletmeler hem de tüketiciler için çok sıcak bir meta haline getirmiştir.

Rattan Mobilya Çeşitleri Nelerdir?

Rattan mobilyaları ayrı ayrı birçok çeşitte model üretilebilmektedir. Fakat bunun yanı sıra rattan bahçe sandalyeleri, rattan bahçe masaları, rattan bahçe koltukları, rattan bahçe şemsiyeleri ve rattan bahçe şezlongları şeklinde çeşit çeşit modellere öncülük eden mobilyalar üretilmektedir. Bu her mobilyanın kendisine has özellikleri bulunmaktadır.

Rattan Sandalyeler

Rattan sandalyeler ise çoğunlukla kafe ve bahçelerde kullanılmaktadır. Rattan sandalye plastikten örülmüş sandalyeleri temsil etmektedir. Bu sandalyelerin rahat yapıları ve pratik tasarımı ile çokça tercih edilmektedir. Bahçe mobilyaları içinde de popülerliğini koruyan rattan bahçe sandalyeleri rahatlıkla temizlenebilir ve portatif olmasının yanı sıra dayanaklılığıyla da tercih nedeni olmaktadır.

 

Rattan Bahçe Şemsiyeleri

Plajlarda ahşaptan örme rattan şemsiyelere karşılaşma ihtimaliniz bir hayli yüksek. İşte bu bahçe şemsiyeleri veya plastik rattan şemsiyeler evinizin bahçesinde de kullanılabilmektedir. Rattan bahçe şemsiyeleri de güneşli havalarda etkisini göstermektedir. Kullanıcısını yoğun güneşten koruyan ve etkili gölge alanları oluşturan bu şemsiyeler güneşe karşı da dayanıklı olduğundan uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Genellikle rattan sandalye ve koltuk takımını yeğleyen kullanıcıların havuz başında şezlong şemsiyesi olarak da tercih edilen bu rattan şemsiyeler konsepti tamamlamak için tercih edilmektedir.