Blog

temp

Bahçe, Balkon ve Teras Dekorasyonu İçin Öneriler

Yaz aylarında bahçeleri daha keyifli bir hale getirmenin en iyi yolu kullanışlı mobilyalar satın almaktır. Bahçenize uygun koltuk takımı, masa, sandalye ya da salıncak gibi mobilyalar ve onların tarzını tamamlayacak aksesuarlar bahçenizde bambaşka bir atmosfer yaratmanızı sağlayacaktır. İlham alarak tasarladığınız ya da uzun süredir hayalini kurduğunuz bahçenize kavuşmak için sadece bu tasarımlar bir araya getirmek yetmeyecektir. Çünkü mobilya tasarımlarının şık ve modern olması kadar dayanıklı ve sağlam olması da oldukça önemlidir.

Dış mekan mobilyalarının üretildiği malzemeler göz önüne alındığında ise alüminyum bunlar arasında en dayanaklı olanlardandır. Alüminyum malzemesi özellikle bahçe mobilyalarını dayanıklı hale getirmek için kullanılan bir malzemedir. Çünkü alüminyum sağladığı dayanıklılık ve sağlamlık gereği demirden sonra en çok tercih edilen madenler arasında yer alır. Ayrıca alüminyum oldukça uzun ömürlüdür, aşınmaya karşı dayanıklıdır, maliyeti düşüktür ve fiziksel açıdan oldukça hafiftir.

Neden Alüminyum Bahçe Mobilyası Kullanılmalı?

Alüminyum bahçe mobilyalarının tercih edilmesindeki ilk neden hafif olmalarıdır. Taşınabilir ağırlıkta olan bu mobilyalar kışın bahçesini kapatmak ve eşyalarını depolamak isteyenler için oldukça idealdir. Ayrıca bahçe dekorasyonunu değiştirmek isteyen kişiler de alüminyum mobilyaların hafifliklerinden yararlanarak kolaylıkla mobilyaların yer değişimlerini yapabilirler. Bunun yanı sıra metal ya da demir mobilyalar zamanla paslanır ve yapısı bozulur. Suyla temas etmeleri durumunda zamanla boyalarının aşınması söz konusudur. Fakat bu tür aşınma sorunları sağlam yapısından dolayı alüminyumlarda yoktur.

Dış mekan mobilyalarının görünümleri de en az sağlamlıkları kadar önemlidir. Bu tür out door mobilyaların uzun süre kullanılmaları için düzenli bakım ve temizleme yapılması da şarttır. Alüminyum bahçe mobilyalarında ise bu bakım ve temizlik ihtiyacı minimum düzeydedir. Bahçe sulaması sırasında aynı su ile duruma ya da biraz sabun kullanımı sonrası durulama bu mobilyaların temizlikleri için yeterlidir.

Alüminyum Bahçe Mobilyası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Artık ev alırken önemli kriterler arasına girmiş olan bahçe ve balkonlar, özellikle son zamanlarda lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmiştir. Durum böyle olunca bahçe mobilyalarına olan ilgide aynı şekilde yükselmiş durumdadır. Çok fazla seçeneğe sahip olan bahçe ve balkon mobilyalarını satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle mobilya alınacak bahçenin ya da balkonun tarzına karar verilmelidir. Klasik, spor, bohem ya da modern tarzlar arasından bir seçim yaparak bu doğrultuda ilerlemeniz sizler için daha belirleyici ve kolay olacaktır. Örneğin, klasik tarza bir bahçe tasarımı tercih ediyorsanız çoğunlukla alüminyum iskelete sahip rattan mobilyalar tercih etmeniz bu tarzı yakalamanız açısından daha doğru olur.

Tarzınızı belirledikten ve mobilyalarınızı seçtikten sonra ise tamamlayıcı aksesuarlarınızı seçmeniz gerekir. Bu noktada, yine mobilyalarınızla uyumlu fakat bahçe konseptini de tamamlayacak ürünler tercih etmelisiniz. Bunlara örnek olarak renkli kılıfları, desenli yastıkları ve loş ışıklı bahçe aydınlatmalarını tercih edebilirsiniz. Özellikle yastık ve mobilya kılıfı seçerken dikkat edilmesi gereken nokta ise bu ürünlerin beyaz renk olmamalarıdır. Çünkü bahçede kullanılacak mobilya ve eşyalar toz, toprak ve çimen gibi faktörlerden etkileneceği için uzun süre temiz kalmaları adına koyu renk olmaları her zaman daha avantajlıdır. Sizler de bahçenizi sağlam ve şık alüminyum mobilyalar ile donatmak istiyorsanız Luva Conceptalüminyum bahçe mobilyalarına göz atabilirsiniz.