Blog

temp

Bahçe, Balkon ve Teras Dekorasyonu İçin Öneriler

Günümüzde ev sahibi olurken en çok dikkat edilen noktalardan biri, beğenilen evin balkonunun ya da bahçesinin olup olmadığıdır. İster küçük bir balkonu isterse büyük, geniş bir bahçesi olsun, açık havada vakit geçirmeye olanak sağlayan her ev bir adım önde olmuş oluyor. Bu yazımızda ise sahip olduğunuz balkon, teras ya da bahçeleri nasıl daha şık ve kullanışlı hale getirebileceğiniz ile ilgili sizlere bazı küçük püf noktalarından bahsedeceğiz.

Küçük ve Dar Balkonlar İçin;

Özellikle küçük ve dar balkona sahip olan kişilerin fazla ve büyük eşya kullanması pek mümkün değildir. Bu sebeple seçilen mobilya modellerinin istenilen stili iyi bir şekilde yansıtması gerekir. Özellikle renkli ve geometrik şekilli yan sehpalar, duvar ya da mobilya renklerine uyumlu kilimler ve duvara asılabilecek saksılar balkonu canlandırabilir.

Küçük alanları değerlendirirken faydalanılabilecek en işlevsel ürünlerden biri de minder ve puflardır. Büyük masa ya da sandalye koymak için yeterli alana sahip olunmayan balkonlarda yere koyulan puflar hayat kurtarabilir. Ayrıca daha şık ve modern bir dizayn yaratmak isteyen kişiler sedir şeklinde kullanışlı oturma alanları oluşturabilirler. Tasarlanan bu oturma alanını çeşitli yastıklarla ve örtülerle tamamlandığında, az eşyayla daha şık bir görüntü elde edilmiş olunur.


Büyük ve Geniş Alanlar İçin;

Büyük teraslara ya da bahçelere baktığımızda ise alan büyük olduğu için mobilya tercihinde de daha özgür seçimler yapmak mümkün hale geliyor. Doğru mobilyalar seçildiği takdirde oldukça verimli kullanılan bu alanlar için ilk olarak şık bir köşe takımı seçmek doğru bir karar olur. Seçilen bu köşe takımı hem konforlu bir oturma alanı oluşturur hem de misafirlerin ağırlandığı keyifli bir alana dönüşür. Ayrıca köşe koltuk takımına ek olarak tercih edilecek orta sehpa ya da geniş masa, barbekü partilerinde kullanmak üzere oldukça işlevsel olur.

Salıncak ve Hamakla Bahçenize Eğlence Katın

Teras ya da bahçelerin avantajlarından faydalanmak için kullanılacak diğer aksesuarlar ise salıncaklar ve hamaklardır. Son dönemlerde sıkça tercih edilen rattan hamaklar ve salıncaklar hem bahçenizi hareketlendirmenize yarar hem de temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz bir ortam oluşturmanızı sağlar. Özellikle ahşap detaylı ya da keten kumaşlı seçilen salıncak ya da hamaklar doğa ile içi içe bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda terasınızda veya bahçenizde oluşturduğunuz bu bohem havayı duvar süsleriyle ya da makrome kırlentlerle tamamlayabilirsiniz.

Renkli ve Göz Dolduran Duvarlar

Modern ve şık bir bahçe ya da balkon için sadece koltuk takımları veya salıncaklar ile alanı renklendirmek yetmez. Oluşturduğunuz atmosfere uyumlu olacak şekilde ister renkli motiflerin yer aldığı isterseniz ise tropik desenlerin çoğunlukta olduğu ahşap ya da metal çerçeveli tablolar duvarlarınıza çok yakışacaktır. Ayrıca yine dizaynınıza uygun aydınlatma çeşitleri de ortamın tamamlayıcı parçaları arasında yer alır. Hem göze hitap eden hem de ihtiyaçlarınızı giderdiğiniz bu parçalar sayesinde hayal ettiğiniz bahçe, balkon ya da teras dekorasyonuna sahip olmuş olursunuz.